Vandaag dé dag van de ACT!
Nog even kort: ACT is een extra boost om het immuunsysteem te versterken. In het lab worden stoffen uit je eigen bloed gehaald en daarna terug gebracht in je lichaam. De ACT zal het immuunsysteem nog sterker maken en werken als een vaccinatie, omdat je lichaam nu afweerstoffen gaat aanmaken tegen de pathogenen (bacteriën/virussen) die jou in eerste instantie ziek hebben gemaakt.

Het is zeker geen topdag voor Nicole. Ze is erg moe en voelt zich slecht.
Om half negen zijn we in de kliniek. Er wordt gelijk bloed geprikt: 100 mililiter! Wat een hoeveelheid bloed, twee enorme spuiten vol (zie foto’s). Gelukkig is Nicole haar ijzergehalte hoog, dus ze kan wat hebben. Het bloed gaat gelijk naar het lab en wij kunnen terug naar het hotel. Om 14 uur moeten we terug zijn, dan krijgt Nicole haar ACT toegediend.

Het is erg druk en lawaaierig ’s middags. Verbouwingen voor de uitbreiding van het pand zijn in volle gang. Net als in januari komt Nadine Nicole’s ACT brengen. Een “tweede upgrade, oftewel Nicole 1.2 ” zoals zij het noemt. Het genezingsproces van de totale behandeling kost erg veel energie voor het lichaam (er is ook veel “kapot” gemaakt in de negen jaar dat Nicole al ziek is), vandaar de ACT.

Ik wil graag even zeggen, om misverstanden te voorkomen, dat Nicole niet dansend en springend en vol energie thuis komt straks. Het hele proces gaat nog maanden duren (misschien wel een jaar), waarin veel ups en downs zullen zitten. Volgens dr. Bijan kan je echt énorm heftig crashen. De ACT van vandaag is bedoeld als ondersteuning van het hele proces en om het allemaal wat draaglijker te maken.

Morgen de laatste dag. Dan staan er o.a. nog een paar infusen gepland. Vrijdag verlaten het hele warme (31 graden) Frankfurt weer.