De Behandeling

De meeste behandelingen in Nederland voor de ziekte van Lyme richten zich op symptoombestrijding. Zo heeft een antibioticakuur voor de meeste patiënten op korte termijn een positief effect, maar dit pakt de oorzaak niet aan. Genezen van Lyme lukt op deze manier dus niet. De Infusio kliniek in Frankfurt richt zich echter wel op de oorzaak: een kapot immuunsysteem. De behandeling focust op het herstellen van het immuunsysteem en het verwijderen van slechte bacteriën en parasieten uit het lichaam.

Een integrale aanpak

De behandeling bij de Infusio kliniek is een integrale aanpak , die zich richt op verschillende, belangrijke lichaamsprocessen. De aanpak is ingedeeld in vijf onderdelen:

 1. Het immuunsysteem in balans (Immune Modulation)
  Een goed functionerend immuunsysteem is de basis om gezond te kunnen zijn. De focus bij Immune Modulation ligt op het in balans krijgen van het immuunsysteem, zodat deze weer werkt zoals het hoort.
 2. Mineralen en vitamines (Substition)
  Iedere patiënt krijgt orthomoleculaire medicijnen voorgeschreven, aangepast aan zijn of haar specifieke situatie. Deze medicijnen bevatten essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren, welke bij de meeste chronisch zieke patiënten niet meer voldoende aanwezig zijn. Het toedienen van de vitaminen en mineralen heeft vaak een direct positief effect op het immuunsysteem en de stofwisseling.
 3. Ontgifting (Detoxification)
  Voor een optimaal resultaat van de behandeling moet het lichaam van de patiënt zoveel mogelijk vrij zijn van gifstoffen. Dit onderdeel staat dan ook voor ontgifting, ofwel de gifstoffen zoveel mogelijk uit het lichaam verwijderen.
 4. Ziekte-specifieke behandeling (Disease-Specific Treatment)
  De behandeling bij Infusio is van toepassing op meerdere chronische ziekten, waaronder Lyme. Een deel van de behandeling is toepasbaar op alle patiënten, alhoewel altijd aangepast aan de persoonlijke situatie van de patiënt. Dit “algemene” onderdeel wordt aangevuld met behandelingen die zich specifiek richten op de betreffende ziekte, zoals de chronische ziekte van Lyme.
 5. Kuur voor ‘mind & body’ (Mind-body Medicine)
  Naast de lichamelijke klachten en behandeling hiervan is er ook veel aandacht voor het geestelijke gedeelte van ziek zijn. Patiënten leren hoe ze om moeten gaan met stress en hoe ze hun levensstijl het beste inrichten.
Stamceltherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is stamceltherapie, waarbij gezonde cellen van de patiënt worden gebruikt om andere, beschadigde biologische structuren in het lichaam te repareren en/of te vervangen. Infusio maakt gebruikt van SVF, wat betekent dat ze een extract trekken uit vetcellen van de patiënt. Dit extract bevat onder andere stamcellen, welke via een infuus worden toegediend bij de patiënt.

 

Het ontstaan van Infusio

De Infusio kliniek is zo’n zeven jaar geleden opgericht door de arts Phil Batiade. Dit is nog te kort om wetenschappelijk bewijs op te leveren voor de effecten op lange termijn. Echter, de resultaten op korte en middellange termijn zijn veelbelovend. Wil je meer weten over de gedachtegoed van Phil Batiade? In het filmpje hieronder legt hij dit zelf perfect uit! Ook kun je een kijkje nemen op www.infusio.org voor nog meer informatie over de ziekte van Lyme en de behandeling er van.