Nicole van Dorst

De stichting Hope for Nicole zet zich in voor Nicole van Dorst die aan de chronische ziekte van Lyme lijdt. Hieronder lees je haar verhaal, door Nicole zelf geschreven:

“Nicole, geboren op 31 augustus 1994, is 23 jaar oud en al negen jaar ernstig ziek. Voordat Nicole ziek werd, was ze een vrolijk en sportief meisje. Ze had een leuk, sociaal leven en sportte veel. Op haar veertiende werd ze heel erg ziek. Nicole van Dorst veranderde van een sportief en vrolijk meisje dat de hele wereld aan kon, in iemand die heel erg moe was, veel pijn had en niks meer kon. Bij alles had ze hulp nodig en kon niks meer zelf.

Na jaren van veel onderzoeken, artsbezoeken, ziekenhuisopnames en verkeerde diagnoses kreeg ze uiteindelijk de juiste diagnose: de chronische ziekte van Lyme. Naast de Borrelia bacterie (die de ziekte van Lyme veroorzaakt) werd er ook nog een co-infectie van Lyme gevonden. Helaas kwam de diagnose veel te laat, waardoor de bacterie vrij spel heeft gekregen in haar lichaam. Het allerergste is dat dit allemaal voorkomen had kunnen worden. Nicole werd al heel snel, toen ze nog niet zo lang ziek was, in het streekziekenhuis positief getest op Lyme. De artsen hebben dit genegeerd en lieten haar aan haar lot over. Ook vertelden ze Nicole niet dat ze positief testte op Lyme, waardoor zij het zelf helaas pas jaren later ontdekte.

Het gevolg hiervan is dat Nicole compleet bedlegerig werd. Dag en nacht op bed in een donkere en stille kamer met enorm veel klachten. Helemaal uitgeput zijn, zenuwpijn, spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, krampen, migraine, haaruitval, hartkloppingen, onverklaarbaar gewichtsverlies, oorsuizen, geen licht en geluid kunnen verdragen, voedselallergieën en -intoleranties, en helaas houdt het bij deze klachten nog niet op. Elke dag moet Nicole vechten tegen deze monster bacterie die deze vreselijke ziekte veroorzaakt. Elke dag is het een verschrikkelijk zwaar gevecht. Dag in, dag uit. Jaar in, jaar uit.. En dit allemaal door één klein beestje; een teek.

Negen jaar ziek

Al negen jaar lang zo moeten vechten voor je leven is verschrikkelijk. Nicole kan en wil dit niet meer. Het enige wat ze wil, is beter worden en léven. Ze wil kunnen studeren, werken, de wereld zien. Ze wil zo graag haar eigen boterham weer smeren in de ochtend, mee gaan om boodschappen, een stukje wandelen. Geen hulp en zorg meer nodig hebben, maar alles weer zelf kunnen doen. Dat eigenlijk alle kleine (en grote) dingen in het dagelijks leven, die voor ieder ander gezond mens zo vanzelfsprekend zijn, voor haar ook weer vanzelfsprekend worden in plaats van dat het een ware uitputtingsslag is.

Bij elke behandeling die Nicole in Nederland heeft geprobeerd, werd ze helaas niet beter en kreeg ze uiteindelijk zelfs te horen dat ze hier uitbehandeld is.

Na al deze jaren heeft Nicole van Dorst helaas moeten concluderen dat er in Nederland (nog) geen goede behandeling is voor de ziekte van Lyme. Deze is er wel in Duitsland. De Infusio kliniek in Frankfurt heeft een zeer succesvolle behandeling ontwikkeld waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van stamceltherapie. 85% van de Lyme patiënten geneest volkomen. 10% kan weer functioneren in het leven, maar heeft nog een klein aantal klachten. Van 5% heeft de kliniek geen feedback gekregen.

Behandeling in Frankfurt

De behandeling in Frankfurt is Nicole haar allerlaatste hoop op genezing en een beter leven. Ze wil deze kans maar al te graag met beide handen aanpakken! De ziekte is namelijk progressief. Zonder behandeling is de waarheid helaas dat ze er uiteindelijk aan zal sterven. Eerder heeft haar familie al voor Nicoles leven moeten vrezen, omdat haar situatie toen zo kritiek was. Wonder boven wonder heeft Nicole zich hier toen uit weten vechten. Zo’n vreselijke periode wil uiteraard niemand nog een keer mee maken. Maar als er nu niks gebeurt, is het bijna zeker dat Nicole binnen korte tijd weer terug is op datzelfde punt. En dat kunnen we niet laten gebeuren!

Daar is geld voor nodig

Er is echter nog één struikelblok om aan de behandeling in Frankfurt te kunnen beginnen. De kosten bedragen namelijk €30.000 (!) Dit is veel geld, wat Nicole helaas niet heeft. De behandeling wordt, net als iedere andere behandeling voor Lyme, niet vergoedt door de verzekering.  Alle behandelingen die Nicole eerder heeft geprobeerd, heeft ze uit eigen zak moeten betalen. De eigen financiële middelen zijn nu uitgeput.

Alle hulp en iedere euro wordt enorm gewaardeerd en betekent heel veel voor Nicole van Dorst. Iedere euro brengt haar een stapje dichterbij de behandeling, maar nog belangrijker: dichterbij een beter leven zonder pijn.”

UPDATE: Het benodigde bedrag is inmiddels bij elkaar en Nicole is haar behandeling in Frankfurt gestart. Wil je het laatste nieuws lezen? Kijk dan op de pagina ‘Nieuws‘ of op onze Facebook-pagina!